Tietoja minusta

Oma valokuva

Tarjan kodin ja pihan pienet askareet omaksi iloksi tallennettuna päiväkirjamaisesti.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Piha rikkaruohotaiston jälkeen


Jihuu!!! Vihdoinkin ensimmäinen erä rikkaruohotaistossa tehty. Nyt nopeasti kuvat pihasta. Huomenna jo joku rikka nostelee päätään vahingoniloisena. Nyt kuitenkin tuuletetaan hetki ja ehditään ensi viikolla keskittyä pieneen pergolarakennelma projektiin.
Olen etipihalle koittanut muotoilla ympyrän mallista nurmikkoa. Kaaressa kasvaa nyt kukkiva Juhannusruusu, pienet pallukat on Keijuangervoja ja oikealla isompi valkoisena kukkiva puska on Koivuangervo.

Kaaresta pääsee pergolaportin läpi kulkemaan. Portissa kasvaa Säleikkövilliviiniä.

Kaari jatkuu angervoistutuksilla. Keijuangervot edessä ja Idänvirpiangervo taaempana ja kaikkien angervoiden takana Ruusuangervo. Takana multakasa. Ei vielä urakka oikein kulje....

Rautatieomenapuu ja Pikkutalviota puun alla maanpeitekasvina.

Tarjan bussipysäkki yhäti ilman merkkiä. Merkki on jo työkavereiden avustuksella saatu, mutta nyt pitää hommata vielä metalliputki tai pyöreä puukeppi merkinpitimeksi.

Tuulimylly jälleen kunnossa! Kiitos kunnostajalle. Mylly on jälleen tuulen näyttäjä parhaasta päästä.


Lootikkon päälle ostin suklaamintun, korissa on krassia niin pienenä, että ei vielä erotu ja alhaalla pelargonia.

Jaloangervot, isokuunlilja "Big daddy", valeangervo, Nikon nauhus, Rusokuusamat, Purppuraheisiangervo penkki. Tämä on kasvanut jo niin tiheäksi, että rikkoja ei juurikaan enää pääse ilmestymään. Nyt vain on ongelmana tilan vähyys eli pitänee ensivuonna jakaa????
  


Pienen pieni riippaherne, jonka ostin alunperin ruukkuun. Tuiviot siirsin tähän kuolemaan, mutta ne riehaantuivat siinä kasvamaan. Nukkapähkämöä, Rönsyansikkia, Pikkutöyhtöangervoja ym. maanpeitettä. Hanhikki X2, sammalleimua, Hopeahärkkiä, Kevät levisiaa, Nukkapähkämöä, Päivänliljaa, Isomaksaruohoa

Kuunliljapenkki.

Viime kesänä raudotusverkosta tehty tukeva köynnössäleikkö. Säleikössä kasvaa Pohjantähti köynnösruusu. Ruusu on viime syksynä siirretty ja vielä kovin matala. Säleikkö on ihan tontin rajalla.

Siinä Kuunliljapenkki ja köynnöskaari ilman köynnöksiä vielä!!!

Loodissa on heinäseipäät ja siirretyt Humalat on vielä kovin pienet.

Kasvihuoneessa asustelee viiniköynnös "Summer Sveet" aivan täynnä viinirypäleen tertunalkuja!

Kurkut kiertelevät tukia pitkin. Osassa jo pieniä alkuja,

Nauhuspenkki. Reunoissa Seppelvarvut, joita alunperin ostin 2 kpl. Nyt valloittaneet koko penkin reunan. Edessä Kalliokilpeä. Penkissä taaempana on myös pari Auringontähteä

Ensimmäiset Päivänliljan kukat.

Kesäpyöräni kiviaidan takaa.

Nyt hetken nautinto ilman suuren suurta rikkaruoho kasvustoa. Viikon päästä on asiat jälleen toisin. Voittaja olo!