Tietoja minusta

Oma valokuva

Tarjan kodin ja pihan pienet askareet omaksi iloksi tallennettuna päiväkirjamaisesti.

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Avoimet puutarhat 19.8.2012

Viime viikolla naapuri havahdutti minut sellaiseen asiaan, kuin avoimet puutarhat päivään. Siitä ei voinut kuin innostua. Päätimme sunnuntaina katsastaa Porissa avoimena olevat pihat. Aluksi kurvasimme Viasveden suuntaan ja sieltä löytyi kaunis piha, jossa oli häärännyt oikea puutarhaihminen tai jopa kaksi.  Kekseliäisyyttä ei pihan laittajilta puuttunut ja sitä käytetty hyödyksi. Tontin reunaa suojasi pajuista punottu aita, joka oli solmittu kauniisti. Pihassa oli myös japanilainen nurkkaus. Huumoria ei myöskään puuttunut, sillä jossakin kuvassa pikku possutkin ovat päässeet ruokailemaan. Sieltä täältä puikahteli esiin myös betonista itse valettuja patsaita. Pihassa oli paljon ihania yksityiskohtia ja vesiaiheita. Piha oli suuri ja perustettu 50-luvulla.


Piha Viasvedellä

Hauska kala haukkoo henkeään betonisella raparperinlehdellä.
Seuraavana suuntasimme Pietniemeen, jossa oli 960 neliön kaupunkilähiötontti. Piha oli kaunis ja erittäin siisti. Emäntä ja isäntä ottivat vierailijat täälläkin iloisesti vastaan ja innokkaina kertoivat pihastaan. Saimme nähdä myös työssään ruohonleikkuri robotin, joka oli ristitty "Aimoksi". Niin ja perisatakuntalaiseen tapaan isäntäväki kertoi, että meillä on vaan ihan tavallinen piha....eihän tässä sen kummempaa. Puutarha bongarit olivat ihan eri mieltä piha oli ihana!

Näkymä kadunpuolelta

Rautatieomenapuu

Tämä idea on pakko kopioida. Isomaksaruohot on istutettu ruukkuihin ja talon emäntä kertoi talvettavansa ne sipulimaassa. Kevään tullen ne istutetaan takaisin ruukkuihinsa. 
Retken tässä vaiheessa olimme jo nauttineet kahdet pullakahvit, jotka pihojensa esittelijät meille olivat tarjonneet. Runsaista aamukaffee hetkistä huolimatta menimme syömään Pop up ravintola Ellun köökiin. Eli tuuriksemme tähän samaan päivään osui ravintolapäivä tapahtuma, jossa kuka tahansa voi päiväksi laittaa väliaikaisravintolan pystyyn. Ellun kööki sijaitsi Uudellakoivistolla Porissa.


Näin kauniissa talossa emäntä keitteli asiakkaille siikasoppaa ja muitakin herkkuja.


Sitten rohkeasti peremmälle. Meidät ohjattiin syömään kuvassa näkyvään kauniille lasiverannalle. Tilasimme sitten siikasoppaa ja vadelmakiisseliä. Kyllä maistui! Tämä oli kyllä kesän paras kokemus. Suosittelen kaikille kokeilemaan. 
Ja retki jatkuu: Olisiko kaupunginosa ollut sitten Harmaalinna. Siellä oli itämaisvaikutteinen puutarha.
Sitten jälleen uuteen kohteeseen. Nyt suuntana Pinomäki. Sieltä löytyi kaunis koristepuutarha.

Pieni mietiskelijä.
Sitten kohti Ruosniemeä. Tätä pihaa voi kuvailla vain yhdellä sanalla: suloinen. Niin mummolamainen ja kaunis. Taisi olla suosikkini.
Lopuksi vielä poikkesimme Taimimoisioon, joka on hehtaarin suuruinen englantilaistyyppinen perennapuutarha. Ja ammattilaisen kädenjälki näkyy.

Lisää tietoa näistäkin puutarhoista löytyy sivulta:
http://www.avoimetpuutarhat.fi/
Kiitos Porilaiset, kun avasitte puutarhanne meille innokkaille katsojille.
Mukavaa alkavaa viikkoa!